Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poprask v Olomouci: Opilá řidička usnula v autě uprostřed křižovatky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - Na světelné křižovatce ulic Hraniční a Čajkovského v Olomouci zůstal v sobotu odpoledne stát automobil. Jeho řidička (34) usnula za volantem, přivolaní policisté jí naměřili přes tři promile alkoholu.

Řidiči stojící vozidlo se zapnutým motorem a rozsvícenými světly objížděli, až jednoho z nich napadlo zastavit. Za volantem automobilu spatřil ženu se zakloněnou hlavou.

"Z obavy o její zdraví zaklepal na okno vozidla. Žena se probrala, otevřela dveře vozidla a při komunikaci s ní zjistil, že zřejmě bude pod vlivem alkoholu," uvedl policejní mluvčí Petr Piňos. Řidič tedy vytáhl klíče ze spínací skříňky vozidla a věc oznámil policii.

Při dechové zkoušce policisté u řidičky zjistili zhruba 3,5 promile alkoholu a převezli ji na záchytku. "Téhož dne byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodal Piňos.

Témata:  řidiči alkohol Olomouc Policie ČR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy