Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nigerijci, vyhněte se cestám do USA, i když máte víza, radí vláda svým občanům

Nigérie
Nigérie
Foto: UNHCR

Abuja - Navzdory platným vízům byl v minulých týdnech zakázán několika Nigerijsům vstup do USA. Vláda afrického státu proto vydala prohlášení, v němž občanům nedoporučuje cestovat za Atlantik.

"V minulých týdnech náš úřad řešil několik případů Nigerijců, kteří měli víza pro opakované vstupy do USA, avšak vstup jim nebyl povolen a byli posláni zpět do Nigérie," sdělila zvláštní prezidentova poradkyně pro zahraniční záležitosti Abike Dabiriová-Erewaová.

Podle ní byly tyto odmítnuté osoby poslány do Nigérie nejbližším letem a jejich víza byla zrušena. Americké imigrační úřady neuvedly důvod tohoto postupu.

Dabiriová-Erewaová vyzvala všechny, kdo nepotřebují nutně odjet do USA, aby zvážili přesun termínu, dokud se nevyjasní nová imigrační politika Spojených států.

Témata:  USA Nigérie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy