reklama

Trump v sobotu na twitteru obvinil sbého předchůdce Baracka Obamu, že ho během loňské předvolební kampaně nechal v kanceláři v Trump Tower odposlouchávat.

Kreml by podle mluvčího Dmitrije Peskova "neměl být v žádném směru spojován s americkými vnitřními záležitostmi". Moskva prý "nemá ani nejmenší potřebu či záměr" do těchto afér zasahovat.

Zpravodajství o loňských stycích Sessionse s ruským ambasadorem Sergejem Kisljakem ruský tisk prakticky ignoroval, stejně jako kontakty bývalého Trumpova bezpečnostního poradce Michaela Flynna s Kisljakem, které nakonec vedly k Flynnově odchodu z funkce.

Komentátor ruské státní televize Dmitrij Kiseljov, známý svými výpady proti Západu, v neděli obvinil americká média, že nedovolí Trumpovi, aby o zlepšení styků s Ruskem byť i jen hovořil. "Bojí se zvednout hlavu a hovořit o Rusku, má strach pronést třeba jen slovo a pro jeho poradce je zmínka o Rusku vysoké politické riziko," řekl Kiseljov. "Nesmiřitelní a radikální liberálové" podle ruského komentátora chystají proti Trumpovi revoluci.