Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při bojích v Sýrii byl zabit ruský voják

Ruské bojové letectvo v Sýrii
Ruské bojové letectvo v Sýrii
Foto: mil.ru

Moskva - V ruském městě Nižnij Novgorod pohřbili příslušníka armádní rozvědky, který zahynul minulý týden v bojích o syrské město Palmýra.

Informoval o tom ruský deník Kommersant s odkazem na vdovu zemřelého. Ruské ministerstvo obrany informace o nových mrtvých většinou nekomentuje.

Kommersant s odvoláním na zpravodajský server Znak.com dnes informoval také o úmrtí dalšího ruského vojáka v Sýrii. Ten měl pohřeb údajně už minulý čtvrtek.

Ruská média již minulý týden informovala o těžce zraněném generálovi, kterého ze Sýrie letecky přepravili do vojenské nemocnice v Moskvě. Generála připravila o obě nohy nastražená nálož, která u Palmýry zabila ještě čtyři vojáky a další dva těžce zranila.

Témata:  ruské angažmá v Sýrii Ruská armáda Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.