Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dr. House skutečně zachraňuje životy? Lékař diagnostikoval nemoc díky sledování seriálu

Lékaři
Lékaři
Foto: Pixabay

Marburg - Myslíte si, že sledování seriálů je ztráta času? Omyl. I když se to nezdá, mohou vám zachránit život. Své o tom ví německý lékař, který vyléčil pacienta podle postupů Dr. House.

Lékaře Jürgena Schäfera začíná v Německu vyhledávat čím dál více pacientů s chorobami, na které je běžná medicína krátká. V říjnu si založil vlastní centrum, kde se právě taková onemocnění snaží vyléčit.

Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby se lékař nenechával inspirovat specialistou na tyto neřešitelné zdravotní komplikace - seriálovým Dr. Housem. Právě díky Housovým případům se mu podařilo vyléčit jednoho z pacientů, u kterého vyloučil už všechny varianty léčby.

Pacient pozvolna ztrácel zrak a sluch a trpěl srdeční slabostí. Měl oteklé uzliny, horečky. Doktoři si s ním nevěděli rady. A právě v tu chvíli si kardiolog Jürgen Schäfer vzpomněl na jednu z epizod seriálu, kde Dr. House vyléčil pacienta se stejnými příznaky. Mělo jít o otravu kobaltem.

Kardiolog nechal udělat nový rozbor krve, který výskyt kobaltu opravdu v jeho těle potvrdil. Pacient totiž prodělal operaci kyčelního kloubu, během které mu byla implantovaná kovová náhrada. Tu hned po zjištění lékaři vyoperovali a nahradili keramickou, čímž pacienta zachránili.

Témata:  zajímavosti Německo lékaři

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy