Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nádaly v USA? Američané jsou k přistěhovalectví vstřícní. S uprchlíky je to ale horší

Lidé
Lidé
Foto: Pixabay

Washington - Americký prezident Donald Trump sice brojí proti imigrantům, dle aktuálního průzkumu si ale dvě třetiny občanů USA nepřejí zpřísnit podmínky přistěhovalectví. V otázce přijímání uprchlíků jsou ale obezřetnější.

67 procent Američanů se domnívá, že výhody legálního přistěhovalectví do USA převažují nad riziky. Naopak 31 procent oslovených hrozby plynoucí z imigrace vnímá jako příliš veliké, proto by upřednostnili její omezení. Vyplývá to z dnes zveřejněného průzkumu agentury AP a společnosti NORC.

Pokud jde o přijímání uprchlíků, podle 46 procent respondentů výhody překonávají rizika, zatímco podle 52 procent účastníků ankety jsou uprchlické programy příliš nebezpečné, takže by bylo dobré je utlumit.

Trump v pondělí podepsal nový dekret, který na 90 dní zakazuje vydávání víz občanům šesti většinově muslimských zemí a který na 120 dní pozastavuje všechny americké azylové programy. Nařízení začne platit od 16. března.

Témata:  USA přistěhovalectví uprchlíci lidé

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy