Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dobrá zpráva pro Česko? Schäuble je proti krácení financí z EU kvůli přijímání uprchlíků

Evropská Unie
Evropská Unie
Foto: European Union

Berlín - Na země, které se zdráhají přijímat uprchlíky, se valí kritika a opakovaně zazněly i návrhy, že by měly například přijít o peníze z eurofondů. Německý ministr financí Wolfgang Schäuble (CDU) dnes takové opatření odmítl.

O krácení dotací, které by se mohlo dotknout i České republiky, mluví například kandidát německé sociální demokracie na kancléře Martin Schulz.

Schäuble dnes ale možné krácení evropských fondů odmítl. "Já jsem přesvědčen o tom, že se v Evropě musíme snažit přemýšlet o rozdílných situacích v jednotlivých evropských zemích," uvedl.

"Proto jsem pochopil, že připravenost a schopnost přijímat lidi z jiných kontinentů je na základě odlišných zkušeností rozdílná," řekl také zahraničním novinářům.

Záležitost se podle něj nedá řešit tím, že se řekne 'Když vy něco nesplníte, tak vám něco sebereme'. "To k ničemu nepovede," míní ministr. Připomněl ovšem, že není možné veškerou zátěž nechávat na zemích jako je Řecko nebo Itálie,

Témata:  Wolfgang Schäuble uprchlíci EU

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 18:24

Rusko přijme opatření, pokud v Polsku budou jaderné zbraně, tvrdí Kreml

Ruské ministerstvo obrany přijme všechna nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti Ruska v případě rozmístění jaderných zbraní na polském území. Na brífinku v Moskvě to v pondělí prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy