Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skupinka Afričanů vyvolala rozruch v azylovém centru. Rozbili nábytek na padrť, zaměstnance zachraňovala policie

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

V jednom z německých azylových center bylo hodně veselo. Skupinka tvořená dvěma muži z Toga a šesti z Ghany se podle serveru Daily Mail vzbouřila a zařízení pořádně vymlátila. Při následném zásahu byl zraněn policista. A to vše proto, že v recepci centra byl údajně slabý signál.

Podle listu muži zaútočili den po příjezdu do centra, protože se jim místo nelíbilo. K incidentu došlo v azylovém domě v Rees-Haldernu nedaleko nizozemských hranic. Muži prý byli „nešťastní" se svým ubytováním.

Migranti si údajně stěžovali na to, že je v recepci špatný mobilní signál. V nedaleké vesnici se opili a následně železnými tyčemi rozbili nábytek v centru na padrť. Muži ve věku mezi 18 a 28 let kromě nábytku údajně poškodili také okna a dveře. Dokonce se snažili proniknout do bezpečnostní místnosti, kde se zaměstnanci centra zabarikádovali.

Na tísňové volání pracovníků centra policie zareagovala vysláním asi 20 ozbrojených policistů. Jeden z nich utrpěl vážnější zranění, konkrétně komplikovanou zlomeninu jedné nohy. Není ale jasné, zda bylo toto zranění způsobeno některým z přistěhovalců.

K nepokojům došlo v sobotu, policie podle médií zadržela všech osm mužů, kteří nyní čekají na soud. Jsou obvinění z vážného porušení veřejného pořádku, poškozování cizí věci, odporu při zatýkání, ublížení na zdraví a poškozování majetku.

Témata:  Německo uprchlíci policie Německo

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy