Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrtulník v Turecku narazil do televizní věže, zemřelo pět lidí

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Istanbul - Nejméně pět lidí zemřelo v tureckém Istanbulu poté, co do místní televizní věže narazil vrtulník. Informoval o tom portál Independent.

#VIDEO I U Istanbulu pao #helikopter za gašenje požara https://t.co/eoLcmkgiRY #Istanbul #Buyukcekmece #helicopter pic.twitter.com/3SA2lBDg8n

— ANADOLU AGENCY (BHS) (@aa_balkans) 10. března 2017

Příčina nehody zatím není známá, spekuluje se také o počtu mrtvých. Některé zdroje uvádí, že neštěstí nepřežilo více než sedm lidí.

Na palubě vrtulníku Sikorsky S-76 se mělo nacházet sedm osob. Podle tiskové agentury Dogan mezi nimi byli čtyři Rusové, jeden občan Turecka a dva piloti.

Vrtulník vzlétl z hlavního istanbulského letiště Atatürk pouze několik minut před nehodou. Následně se zatím z neznámých příčin odklonil z letové dráhy a narazil přímo do věže. Na místě operují hasiči a záchranáři.

Podle tureckých médií se stroj zřítil pět minut poté, co odstartoval z letiště. Dálnice E-5 spojující Büyükçekmece s centrem Istanbulu musela být kvůli nehodě uzavřena. 

Témata:  Turecko letecké nehody

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy