Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf řetězce Tesco vtipkoval o běloších, teď se omlouvá

Tesco
Tesco
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Londýn - Bělošští muži na vedoucích místech se stávají ohroženým druhem. Podle serveru BBC to uvedl předseda správní rady britského řetězce Tesco John Allan na obchodní konferenci.

"Po tisíc let zaujímali všechna tato místa muži. Nyní se kyvadlo velmi výrazně zhouplo opačným směrem," řekl Allan na konferenci. "Pokud jste muž a běloch, jste ohrožený druh a musíte pracovat dvakrát tvrději," dodal. Později uvedl, že svou poznámku nemyslel vážně.

"Hovořil jsem ke skupině začínajících členů správních rad, mezi nimiž byla řada žen, a chtěl jsem je nějak povzbudit, proto jsem v řeči použil barvitý obrat," řekl listu Guardian.

"Měl to být humor, trocha nadsázky," dodal. Chtěl prý svými slovy vyjádřit, že nyní je ta správná doba pro ženy a příslušníky etnických menšin, kteří se chtějí v podnikatelském sektoru prosadit.

Allan se rovněž označil za velkého zastánce větší pestrosti ve vedení podniků a litoval, že jeho výroky vzbudily opačný dojem.

Témata:  lidé Tesco Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.