Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letadlo od katastrofy dělily jen vteřiny? Snímek vyvolal pořádný rozruch

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Svatý Martin - Pláž Maho na ostrově Svatý Martin v Karibiku je proslavená bezprostřední blízkostí přelétávajích letadel. Nedávno tam málem došlo k velkému neštěstí.

Rozruch vyvolal snímek boeingu přistávajícího příliš nízko nad mořem. Stroj letící z Toronta nakonec přistání přerušil, udělal otočku a bezpečně dosedl na druhý pokus.

Fotografii pořídila na začátku března letecká fotografka Cristine Garnerová. Myslela si, že bude svědkem havárie, uvedl časopis Forbes.

Rovněž jednomu z pasažérů bylo jasné, že se děje něco neobvyklého. "Podíval jsem se z okénka a viděl jsem, že jsme příliš blízko vody, přičemž žádná země nebyla vidět," řekl Kyle St.Hilaire. Pak ucítil prudké zrychlení a strmé stoupání "jako na horské dráze".

Mluvčí společnosti WestJet uvedl, že na prvním pokusu "nebylo nic neobvyklého". Letoun se ale podle něj k hladině nepřiblížil na méně než 150 metrů. Jiný zkušený pilot Boeingu 737 ovšem uvedl, že stroj dělily od katastrofy jen vteřiny.

Témata:  letectví a letadla letecké nehody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy