Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

NATO od Ruska nedostane informace o velkém vojenském cvičení Západ 2017

Vladimir Putin dohlíží na vojenské manévry.
Vladimir Putin dohlíží na vojenské manévry.
Foto: kremlin.ru

Moskva – Rusko připravuje rozsáhlé strategické cvičení Západ 2017 proběhne letos v září na vojenských cvičištích v Rusku a Bělorusku. Moskva prý ale není připravena poskytnout Severoatlantické alianci informace bližší informace.

S odkazem na Andreje Kelina z ministerstva zahraničí v Moskvě o tom dnes napsala agentura Interfax. Kelin reagoval na prohlášení generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga na dnešní tiskové konferenci v Bruselu.

Ten vyzval Rusko, aby o svých nadcházejících vojenských cvičeních poskytlo informace na společném zasedání Ruska a NATO.

Cvičení Západ 2017 proběhne letos v září. Jedná se o nejdůležitější společnou vojenskou akci v tomto roce. Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua Rusko takovým způsobem reaguje na zvýšenou aktivitu NATO u hranic konfederačního rusko-běloruského uskupení zvaného Svazový stát.

Témata:  NATO (Severoatlantická aliance) Rusko Ruská armáda

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy