Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Rakousku zadrželi Čecha, který pašoval desítky plazů

rakousko
rakousko
Foto: Pixabay

Vídeň - Na vídeňském letišti zadrželi o víkendu Čecha, jenž v zavazadle schovával téměř 80 plazů, včetně vzácných a chráněných druhů.

S odvoláním na ministerstvo financí o tom dnes informovala agentura APA. Muž se k pašování po předchozím popírání přiznal.

Čech, jehož jméno úřady neuvádí, přicestoval z jižní Afriky přes španělský Madrid. Podle vyšetřovatelů se podílel na dobře zorganizované kriminální akci. Nasvědčují tomu jeho přesné znalosti o převážených zvířatech, jejich vysoký počet i profesionální zabalení.

Celníci živočichy objevili v plastových nádobách v kufru. Mezi želvami, chameleony, gekony a ještěrkami byli i hadi, včetně prudce jedovaté černé mamby. Zvířata skončila v zoologických zahradách ve Vídni a v obci Forchtenstein při hranicích s Maďarskem.

Témata:  Rakousko pašeráctví Češi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy