Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skandál v americké armádě: V USA se objevily fotky nahých vojaček

U.S. ARMY, ilustrační fotografie
U.S. ARMY, ilustrační fotografie
Foto: defense.gov **www.defense.gov**

Washington - Senát USA v úterý řešil kauzu neoprávněného sdílení fotek nahých příslušnic americké armády. Velitel námořní pěchoty generál Robert Neller, sice slíbil viníky potrestat, zákonodárcům to ale nestačí.

Až 30 tisíc mariňáků sdílelo nahé a většinou jmenovité fotky na mezitím zrušené facebookové skupině Marines United.

Neller přiznal, že skandál může narušit nábor žen do bezpečnostních sil. Podle něj je třeba změnit kulturu v námořnictvu.

Nellera kritizovaly zejména senátorky, poznamenala agentura AP. "Tento výbor slyšel podobná prohlášení (i) v minulosti," sdělila Jeanne Shaheenová z opoziční Demokratické strany.

Její spolustranice Kirsten Gillibrandová upozornila, že obvinění tohoto druhu se objevila už v roce 2013. "Pokud nedokážeme zasáhnout na Facebooku, jak máme být schopni čelit ruské agresi a kybernetickým útokům napříč naší armádou?" zeptala se. Případem se bude Senát zabývat i příští týden.

Témata:  U.S. Navy USA U.S. ARMY

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy