Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po sněhové bouři na východě USA klesly teploty, silnice i chodníky pokryla námraza

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

New York - Po sněhové bouři Stella spadly na východním pobřeží USA teploty o deset až 25 stupňů oproti sezónnímu průměru. Situace na silnicích a chodnících je tak velmi nebezpečná, sníh totiž namrzl.

Na některých místech v úterý napadlo až 30 centimetrů sněhu. Podle předpovědí se za nízké noční teploty napadený mokrý sníh mění v ledovou krustu.

Ačkoli se ve většině východní států situace vrací do normálu, v Bostonu zůstanou i dnes zavřeny školy kvůli nutnosti odklidit sníh. Bouři provázel v Massachusetts vítr o rychlosti až 100 kilometrů v hodině. V Bostonu napadlo necelých 20 centimetrů sněhu. Původně kalamitní předpověď pro New York se nepotvrdila. 

Dva mrtví jsou 16letá dívka, která v New Hampshiru nabourala s vozem na zasněžené silnici a narazila do stromu. V Connecticutu zemřel muž po srážce se sněžným pluhem.

Podle dodavatelů elektřiny bouře přerušila dodávku do 220.000 domácností a podniků, letiště zrušila přes 6000 letů, z nichž asi polovina se týkala New Yorku. Ve Washingtonu dostali státní zaměstnanci povolení přijít do práce se tříhodinovým zpožděním nebo si vzít volno, či pracovat z domova.

Témata:  počasí sněhová bouře USA sníh

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy