Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéfové výboru pro tajné služby Trumpovi v kauze odposlechů nevěří

Donald Trump
Donald Trump
Foto: The White House

Washington – Americký prezident Donald Trump před necelými dvěma týdny bez předložení důkazů obvinil svého předchůdce v nejvyšším úřadu Baracka Obamu, že během loňské volební kampaně nařídil odposlechy v Trumpově kanceláři. Nejvyšší členové výboru pro tajné služby americké Sněmovny reprezentantů tomu ale nevěří.

Podle agentury Reuters oba lídři výboru, republikán Devin Nunes a demokrat Adam Schiff nařčení nevěří, zároveň prý očekávají, že ministerstvo spravedlnosti předloží důkazy pro Trumpova tvrzení do pondělka.

„Nemáme o tom žádné důkazy, a abych řekl pravdu, soudě podle lidí, s nimiž jsem v minulém týdnu mluvil, nevěřím, že Trumpovu kancelář někdo odposlouchával," řekl dnes Nunes na tiskové konferenci.

Výbor Sněmovny reprezentantů pro tajné služby o víkendu vyzval vládu, aby do 20. března předložila důkazy, které by Trumpovo obvinění potvrzovaly. Ministerstvo spravedlnosti posléze požádalo o více času, aby mohlo žádost výboru prostudovat a zjistit, zda nějaké dokumenty potvrzující obvinění existují.

Trump v úterý prohlásil, že si je „naprosto jistý", že ministerstvo spravedlnosti důkazy najde. Sám Obama ale obvinění odmítl. Absenci důkazů v pondělí připustila i Trumpova mluvčí Kellyanne Conwayová v rozhovoru s televizí ABC.

Témata:  Donald Trump USA Barack Obama

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 21:35

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy