Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Světová média opět informují o Česku: Je to šokující a brutální incident, píší

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Londýn - Světový tisk se opět jednou zaměřil na Českou republiku. Tentokrát však není předmětem zájmu novinářů prezident Miloš Zeman, ministr financí Andrej Babiš nebo český postoj proti migrantům. Média informují o případu, který se odehrál v jihlavské zoo, kde skupina tří dětí ubila k smrti plameňáka. Podle tisku tím české děti posunuly nezvladatelnost na novou úroveň

Tři chlapci ve věku pěti, šesti a osmi let v pátek zabili v jihlavské zoologické zahradě plameňáka, když po něm házeli klacky a kameny a následně ho ukopali k smrti. Dalšího ptáka stejného druhu zranili. 

Po útoku se dostali ze zoo zadním vchodem. Zachytily je ale kamery městské policie a všechny chlapce strážníci zadrželi v centru Jihlavy. Podle vyjádření zoologické zahrady zahynul samec plameňáka, jehož cena se pohybuje v řádech desítek tisíc korun.

Případ část české veřejnosti šokoval a všimla si ho i zahraniční média. Server The Telegraph uvedl, že mrtvý pták pocházel z pražské zoo, bylo mu teprve 16 let a měl osm mláďat.

"Podle místních sdělovacích prostředků chlapci odmítli mluvit s obecní policií, případ byl proto předán státní policii. Žádný motiv útoku nebyl hlášen," píše server.

Podle serveru Daily Mail jde o "šokující incident". "Ptáci prochází těžkým stresem, jsou v šoku," píše Mail Online. Podle serveru deníku Metro byli ptáci "brutálně zkopáni".

Britský server Standard upozornil, že děti nad činem nevyjádřily žádnou lítost. Server Indian Times píše, že "děti jsou známé tím, že jsou nezvladatelné, gang českých dětí se ale posunul na zcela jinou úroveň."

Témata:  děti Zoo Jihlava noviny a tisk

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy