Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba ve Francii: Žák útočil ve škole, zranil několik lidí

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Grasse (Francie) – Střelec zaútočil na školu Lycée Alexis de Tocqueville ve městě Grasse na jihu Francie, postřeleny byly nejméně dvě osoby, některé média mluví dokonce o osmi zraněných. Podle listu The Independent policie útočníka zatkla.

Mezi zraněnými je ředitel školy. Mluvčí městské rady v Grasse uvedl, že incident byl důsledkem osobního sporu a že s terorismem nesouvisí.

France #Grasse 2 shooters - pupils, shot and injured 2 including headmaster 1 arrested 2nd on the run, Not terror related. pic.twitter.com/UsYzX4Emwi

— Global News (@terrorandmore) 16. března 2017

Média informovala, že policie jednu osobu zatkla, agentura Reuters však varovala, že další podezřelý může být na útěku. Tato informace ale nakonec potvrzena nebyla.

Úřady po střelbě poradily lidem žijícím v okolí, aby se zamkli doma a nevycházeli. Podle listu Le Figaro na místě zasahovala speciální jednotka. 

Zadrženou osobou je podle deníku údajně 17letý student, který měl spory s ředitelem školy. Mladík byl podle místního deníku Le Dauphiné libere vyzbrojen puškou, revolverem, pistolí a granáty. Policie teď bude prověřovat, zda jsou všechny zbraně pravé. 

Mluvčí francouzského ministerstva vnitra v průběhu zásahu požádal lidi, aby postupovali podle pokynů místních úřadů. Úřady občanům rozeslaly upozornění před nebezpečím, které bývá rozesíláno například v případě teroristického útoku.

Témata:  Francie střelba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy