Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Let hrůzy: Cestující si nasadila sluchátka, najednou začala hořet

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Sydney - Let hrůzy za sebou mají cestující, kteří nasedli do letadla z Pekingu do Melbourne. Jedna z pasažérek vzplála poté, co si na uši nasadila sluchátka. Nakonec skončila v péči lékařů.

Let z Pekingu do Melbourne měl být jako každý jiný, místo toho se ale proměnil v otřesnou podívanou, kterou většina z cestujících nikdy nezažila. A nedobrovolným aktérem se stala mladá žena.

Žena za letu pospávala se sluchátky na hlavě a poslouchala hudbu. Po dvou hodinách letu ji ale z polospánku probral výbuch a bolest. "Otočila jsem se, abych zjistila, co se děje, a cítila jsem, jak mě pálí obličej," citují dívku s odkazem na Australský úřad pro cestovní bezpečnost tamní média.

Dívka podle svých slov ucítila na tváři ostrou bolest a okamžitě si strhla sluchátka z hlavy a hodila je na zem. Až poté zjistila, že hoří a lítají z nich jiskry.

Po chvíli přiběhl palubní personál a vzniklý plamen uhasil. Sluchátka se přiškvařila k podlaze a dívka skončila s popáleninami na obličeji. Letadlo navíc zaplavil puch spáleného plastu, kůže a vlasů.

Ten ale nedělal dobře cestujícím, kteří se v průběhu letu začali dusit. Letadlo bylo proto okamžitě po přistání vyklizeno a o zraněnou ženu se postarali lékaři.

Za požárem sluchátek stojí zřejmě vadná baterie, která zapřičinila zkrat. Australský úřad proto důsledně varuje před používáním podobných zařízení v letadlech.

Témata:  letectví a letadla ženy elektrospotřebiče

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy