Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V kanceláři MMF v centru Paříže vybuchla bomba, útok je vyšetřován jako teroristický čin

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - V kanceláři Mezinárodního měnového fondu dnes dopoledne vybuchla bomba. Podle policie je na místě jedna zraněná úřednice. Útok je vyšetřován jako teroristický čin.

Podle televize BFMTV utrpěla žena popáleniny na rukou a na obličeji. Přestože se předpokládalo, že situace není vážná, bylo z preventivních důvodů několik osob z místa incidentu evakuováno.

Podle pařížského policejního prefekta Michela Cadota šlo o podomácku vyrobenou třaskavinu. Předtím podle něho přišlo několik telefonických výhrůžek, ale není jasné, zda ty nějak souvisejí s dnešním incidentem.

Televize BFMTV přirovnala výbušnou směs k větší petardě uloženou ve válečku o rozměru 30 centimetrů. Policie záležitost vyšetřuje jako teroristický čin a zároveň jako pokus o vraždu.

Francouzský prezident François Hollande označil výbuch dopisové bomby v pobočce za atentát a slíbil, že policie vyvine veškeré úsilí k zatčení organizátorů útoku.

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil a kdo za bombou stojí zatím není jasné.  Šéfka MMF Christine Lagardeová výbuch odsoudila. Podle ní jde o "zbabělý násilný čin" proti zaměstnanci fondu.

Server v této souvislosti uvedl, že podobnou bombu obdrželo ve středu německé ministerstvo financí v Berlíně. Zásilka byla určena pro Wolfganga Schäubleho.

K této výbušnině se přihlásila řecká krajně levicová skupina Conspiracy of Fire. Uvedla to na svých internetových stránkách s tím, že do Německa bombu zaslala ona.

Témata:  Francie Mezinárodní měnový fond (MMF) výbuch

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy