Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při náletu u Halabu zemřelo nejméně 42 lidí

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Nejméně 42 lidí zemřelo při dnešním bombardování mešity v obci kontrolované syrskými povstalci, která leží u syrského Halabu (Aleppa).

Desítky osob utrpěly zranění, informovala exilová organizace syrských ochránců lidských práv SOHR. Turecká státní agentura Anadolu tvrdí, že mrtvých je 58 a další jsou pod troskami.

SOHR neuvedla, kdo má bombardování na svědomí. Agentura Anadolu s odvoláním na místní civilní obranu napsala, že za útokem je patrně Rusko.

Nálet na vesnici u města Atárib asi třicet kilometrů jihozápadně od Halabu se uskutečnil v době, kdy v místní mešitě bylo mnoho lidí na večerní modlitbě. Podle místních zdrojů se tam nacházelo asi 300 osob. Většina obětí i zraněných jsou civilisté.

"Válečný letoun, podle našeho mínění ruský, bombardoval mešitu během modlitby," citovala Anadolu zdroj z civilní obrany. Dodal, že v té době bylo v mešitě 200 až 300 lidí.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.