Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pekaři vyráběli místo chleba jiné pečivo. Policie je zatkla

Pečivo, Ilustrační fotografie
Pečivo, Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Caracas - Venezuela se potýká s hlubokou ekonomickou krizí, kdy chybí už i základní potraviny. Vláda socialistického prezidenta Nicoláse Madura hrozí, že převezme kontrolu nad pekárnami v hlavním městě, aby se zajistilo, že se bude péct více chleba. Úřady již zatkly čtyři pekaře za to, že vyráběli croissanty a brownies.

Maduro dal zkontrolovat přes 700 pekáren v Caracasu, zda pekaři dodržují nový příkaz, podle nějž 90 procent mouky musí být použito k pečení chleba a nikoliv dražšího sladkého pečiva a dortů.

První dva pekaři byli zatčeni, protože do croissantů dávali víc mouky, než bylo dovoleno. Další dva pekaři skončili za mřížemi podle úřadů kvůli tomu, že do čokoládových brownies dávali prošlou mouku.

Venezuelané mají hlad, rabují pekařství:

Vládnoucí Sjednocená socialistická strana Venezuely (PSUV) tvrdí, že obchodníci, kteří sympatizují s opozicí, sabotují venezuelskou ekonomiku zvyšováním cen a hromaděním zboží. Naopak kritici vlády jsou přesvědčeni, že za špatnou ekonomickou situací stojí především hospodářská politika vlády.

Témata:  Venezuela pečivo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.