Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Rakousku a Itálii se utrhly další laviny, pod sněhem zemřeli 4 lidé

Lavina, ilustrační fotografie
Lavina, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Vídeň/Řím - Na severu Itálie a na západě Rakouska dnes spadly laviny, pod masou sněhu zahynuli čtyři lidé. Vzrostl počet obětí pondělního neštěstí v Alpách.

Dvě oběti si dnes vyžádal pád laviny u obce Sankt Anton am Arlberg v rakouské spolkové zemi Tyrolsko. Podle prvních informací policie zasypala lavina tři členy z celkem pětičlenné skupiny lyžařů, která se pohybovala v oblasti masivu Hinteres Rendl mimo vyznačené sjezdovky.

Jednoho, který byl pod sněhem pouze částečně, vyprostili jeho kamarádi. Záchranářům, které lyžaři zalarmovali krátce před 12:30 SEČ, se zbylé dva sportovce podařilo pod dvěma a půl metry sněhu najít už bez známek života.

Dva horolezci dnes pod lavinou zahynuli na svahu hory Piz Scerscen v severní Itálii u hranic se švýcarským kantonem Graubünden. Další jedna osoba neštěstí přežila, informovala agentura DPA.

Státní příslušnost obětí neštěstí v Rakousku zatím známa není, v Itálii podle záchranářů zahynuli Italové.

V nemocnici v tyrolském městě Sölden dnes zemřel Nizozemec (35). Vážná zranění utrpěl při pádu laviny v pondělí.

Témata:  laviny Rakousko Itálie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy