Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump je zase v ráži: Německo dluží USA a NATO spoustu peněz, napsal na twitteru

Donald Trump, 45. prezident USA
Donald Trump, 45. prezident USA
Foto: ABC News

Palm Beach (Florida) - Americký prezident Donald Trump dnes sice na twitteru označil setkání s německou kancléřkou Angelou Merkelovou za "skvělé", hned ale Berlínu vyčetl, že dluží NATO hromadu peněz.

Ve dvou na sebe navazujících tweetech poslaných z Palm Beach napsal, že jeho schůzka s Merkelovou byla skvělá. Nicméně zejména německá média konstatují, že tomu tak nebylo.

Tomu nasvědčuje i jízlivá poznámka v druhé části Trumpova rozděleného tweetu, že Německo dluží Severoatlantické alianci "ohromné množství peněz" a že by mělo za obranu poskytovanou Spojenými státy platit víc.

"Navzdory tomu, co jste slyšeli z nepravdivých zpráv, jsem měl s německou kancléřkou Angelou Merkelovou skvělou schůzku. Nicméně Německo dluží... (alianci) NATO ohromné množství peněz & Spojené státy musejí být placeny víc za silnou a velmi drahou obranu, kterou poskytují Německu!" napsal Trump.

Témata:  Donald Trump Angela Merkelová NATO (Severoatlantická aliance)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy