Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Angela Merkelová potlačovala rozpaky z Ivanky Trumpové. Podívejte se sami, jak to vypadalo

Ivanka Trumpová
Ivanka Trumpová
Foto: ivankatrump.com

Washington - Při pátečním setkání německé kancléřky Angely Merkelové s americkým prezidentem Donaldem Trumpem měla média žně. List Politico si všiml, že Merkelovou zarazila přítomnost Ivanky Trumpové mezi elitními byznysmeny.

Přítomnost ženy prodávající přes internet kabelky a šperky mezi šéfy zásadních amerických a německých firem - například BMW či Siemens - Merkelovou zarazila.

Když Trumpova dcera promluvila o přínosu svého otce pro oživení pracovního trhu, vrhla kancléřka jejím směrem všeříkající pohled.

Nejmocnější světovou političku potkala další nepříjemná chvíle na úvod setkání se šéfem Bílého domu. Novináři zachytili okamžik, kdy nabídla Trumpovi, že si před objektivy potřesou rukama. Prezident však na její výzvu nereagoval, přičemž není zcela patrné, jestli ji vůbec slyšel. Na společnou pózu každopádně nedošlo, ačkoli třeba s japonským premiérem Šinzó Abem si Trump třásl rukou celých 19 sekund.

Témata:  Angela Merkelová USA Donald Trump Ivanka Trumpová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy