Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokus o atentát v Belgii: Auto najíždělo vysokou rychlostí do nákupní zóny

Vlajka Belgie
Vlajka Belgie
Foto: Pixabay

Antverpy - V Belgii se dnes pokusil řidič s autem najet vysokou rychlostí do davu lidí v nákupní zóně v Antverpách. Vozidlo bylo zastaveno a řidiče policie zadržela.

Starosta Antverp Bart De Wever na odpoledne svolal tiskovou konferenci a podle belgických sdělovacích prostředků oznámí, že se podařilo zabránit atentátu.

Automobil měl francouzskou poznávací značku a snažil se projet křižovatkou na červenou. Vojáci ho zastavili a policisté prohledali. Našli zbraně a podle listu La Dernière Heure také "zakázaný materiál". Na místě jsou pyrotechnici. Podle policejního velitele byl řidič zatčen.

Premiér Charles Michel řekl, že Belgie zůstává "bdělá". "Naše bezpečnostní služby odvedly výbornou práci," řekl k incidentu.

"Automobil jel velkou rychlostí ulicí Meir (obchodní tepna Antverp), takže lidé museli uskakovat stranou," řekl na tiskové konferenci policejní velitel Serge Muyters. Řidič byl podle něj "muž severoafrického původu" a měl na sobě masku.

Témata:  Belgie útok atentát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy