Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Klid zbraní porušen, na Ukrajině se dál střílí

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Kyjev - Ukrajinská armáda a proruští separatisté z Donbasu na východě země se dnes vzájemně obvinili z porušování klidu zbraní.

O případných ztrátách se však znepřátelené strany nezmínily.

"Během uplynulých 24 hodin (separatisté) ve 27 případech ostřelovali pozice ukrajinských obránců," praví se podle listu Ukrajinska pravda v armádním komuniké. "Donbas se zase ocitl pod palbou," tvrdí naopak povstalci podle serveru Novorossija.

"Za posledních 24 hodin střelba neustává od soumraku do úsvitu, občas je slyšet rány i za bílého dne," vylíčil server a dodal, že tak ukrajinská armáda "plní" minské dohody. V hlavní povstalecké baště, Doněcku, mezitím vystřídaly bohoslužby v chrámech prvomájové průvody. Povstalecký předák Alexandr Zacharčenko ujistil o nevyhnutelném vítězství "dobra a světla nad zlem a temnotou".

Témata:  Ukrajina Ukrajinská krize

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy