reklama

Snímek vytvořený mediální agenturou Islámského státu Alhayat Center začíná záběry na dítě kráčející přes ruiny města, které bylo zničeno během konfliktu v Sýrii.

Scény ničení prolínají obrázky západních vůdců a politiků, které splývají s pečlivě propracovanu propagandistickou zprávou, která je doprovázena melodií písně Nasheed, kterou zpívají děti ve francouzštině.

Video ukazuje dětské sirotky - chlapce ve věku kolem 10 let, kteří byli donuceni k boji. Na záběrech je vidět školicí se mladíky, kteří jsou oblečeni do uniforem a po zuby ozbrojení samopaly. Jsou doslova přepraveni k boji.

Ve vrchní části obrazu problikávají zprávy, v jedné z nich se píše: „Vaše krev poteče za vaše ohavné zločiny. Pozor, máme něco, co musíme bránit."

Pak se skupina dětí v maskáčích schoulí do kruhu, zatímco dospělý džihádista jim ukazuje mapu. Na konci děti pochodují směrem k obrazovce - s vůdcem třímajícím vlajku IS. „Naši bojovníci jsou všude a jsou připraveni se obětovat," zpívá se v posledním verši písně Nasheed.

„Pozor, naši sirotci rostou. Ve vzteku živí svou žízeň po pomstě," říká hlas na videu. Tyto „vlčata chalífátu" - včetně nejméně dvou bělošských dětí - v klipu nepáchají žádné násilí, na rozdíl od většiny videí, které tato skupina zveřejnila v minulosti.

Nejnovější video přichází poté, co ´byl zveřejněn další snímek, na kterém je zachycen čtyřletý rekrut IS, který vyhodil do povětří automobil přepravující špiony.