Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stará tajemství: Princezna Diana pohřbila děťátko

John Travolta a Diana na královském plese.
John Travolta a Diana na královském plese.
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Od smrti oblíbené princezny Diany uplyne letos 20 let a v posledních dnech vyplývá na povrch jedno její tajemství za druhým. Poté, co se zjistilo, jaká byla Diana v soukromí a proč na fotografiích vypadala menší, než princ Charles, přestože jsou stejně vysocí, bylo odhaleno další tajemství. Diana pohřbila dítě.

Podnikatelka Rosa Moncktonová byla blízkou přítelkyní Diany Spencerové a v rozhovoru televizní stanici Channel 7 prozradila tajemství, které ukrývala desítky let. 

V roce 1994 přivedla Rosa na svět mrtvé dítě. Princezna Diana prožívala tragickou chvíli s ní a chtěla miminko pohřbít v zahradách Kensingtonského paláce.

O tajném pohřbu podle Rosy věděli jen tři lidé, ona Diana a její komorník Paul Burrell. Diana vypracovala plán, jak se dostat přes ochranku. Strážnému řekla, že budou na zahradě pohřbívat domácí zvířátko. Ve skutečnosti ale pohřbívali mrtvé dítě.

Rose se o rok později narodila dcera Domenica, lékaři jí ale diagnostikovali Downův syndrom. Princezna Diana byla kmotrou dívky, své přítelkyni navíc dala klíč od zahrad, aby mohla své mrtvé prvorozené dítě kdykoliv navštívit.

Nedávná zjištění odhalila více tajemství, která populární princezna ukrývala. Britský princ Charles a Diana byli téměř stejně vysocí. Na oficiálních fotkách to tak ale nevypadá. Všiml si toho americký sociolog Philip N. Cohen. 

Charles měřil o 2,5 centimetru více než Diana a na nearanžovaných fotkách vypadají často stejně vysocí. Ne tak na oficiálních záběrech. Tam je často o hlavu vyšší než Diana. Stál buď na schodu, nebo na stupínku. Podle amerického sociologa tím prokazoval svou mužskou dominanci.

Diana s princem Charlesem začala chodit v roce 1980, jejich vztah byl dlouho tajen. Poté, co unikl na veřejnost, se také objevily první problémy, které nakonec vygradovaly do takové míry, že Diana začala trpět bulimií a dokonce se pokusila o sebevraždu. Americká stanice NBC odvysílala dokument, který byl sestaven na základě jejích nahrávek, ve kterých se princezna zpovídá ze svého utrpení. Podle jejích slov jí princ Charles naprosto ignoroval a jejímu trápení nechtěl naslouchat.

Charles se nakonec začal opět stýkat se svojí bývalou láskou Camilou a Diana a Charles žili odděleně, pouze na veřejnosti vystupovali bok po boku. V roce 1992 oficiálně oznámil předseda vlády jejich odloučení, avšak rozvod proběhl až po dlouhém řízení v roce 1996. I přes to zůstala Diana členkou královské rodiny.

Camilla byla dcerou britského armádního důstojníka a Charles se s ní cítil tak, jako s žádnou jinou ženou. O to větší šok muselo být, když zjistil, jaká je Diana v soukromí. Charlesovi se totiž nejen posmívala, ale dokonce mu údajně i sprostě nadávala a uchylovala se k i fyzickému násilí. Charlese tak měla být například během jeho modliteb.

V noci 30. srpna 1997 Diana prchala ve své limuzíně z francouzského hotelu Ritz před dotěrnými novináři. Krátce po půlnoci se odehrává tragická nehoda, která zasáhla celý svět. Údajně opilý řidič značně překročil rychlost a při projíždění tunelem čelně narazil do jednoho z pilířů podpírajících tunel.

V autě s ní jeli bodyguard Trevor Rees-Jones a také její tehdejší milenec Dodi Al-Fayed, všichni byli na místě mrtví. Diana zůstala uvězněná pod troskami auta, záchranáři jí převezli do nemocnice, kde byla kvůli rozsáhlým zraněním okamžitě operována, avšak ani operace její život nezachránila a Diana ve věku 36 let umírá.

Témata:  princezna Diana Král Charles III. Velká Británie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy