Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Holanďan se vydal na výlet do Sydney. Nestačil se divit, kde nakonec přistálo jeho letadlo

Austrálie
Austrálie
Foto: Pixabay

Amsterdam - Holanďan Milan Schipper si chtěl udělat výlet do australského Sydney, kvůli své nepozornosti ale skončil v Sydney v kanadském Novém Skotsku.

Muž se rozhodl koupit letenku z Amsterodamu do Sydney, která byla oproti těm ostatním v přepočtu o 6000 korun levnější. "Tak jsem si řekl, že koupím tuhle," vysvětlil Schipper kanadské televizi CBC.

I takto vypadá Sydney:

Že je něco špatně, si Schipper uvědomil při přestupu v Torontu, odkud pokračoval jen malým letadlem. "Já si pomyslel, zda vůbec do Austrálie doletí," řekl.

Chybu jako Schipper udělala již řada lidí, připomíná BBC. Například v roce 2002 zamířil nedopatřením do Kanady jistý britský pár, který se těšil na procházku u sydneyské opery v Austrálii. V roce 2009 podobnou strastiplnou pouť podnikli i jistý Holanďan se synem a o rok později italští turisté.

Témata:  zajímavosti Sydney Nizozemí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy