reklama

Chození na toaletu v letadle se mnozí cestující vyhýbají až do chvíle, kdy to už je opravdu nezbytné. Letuška Erika Rothová, která roky pracovala pro komerční letecké společnosti, ale tvrdí, že v každém letu jsou dva ideální momenty, které se dají využít k návštěvě toalety.

Dopředu je potřeba se připravit na nepříjemnosti. Osvětlení na toaletách není nejlepší, panují v nich velmi stísněné podmínky, a na záchody na palubách se často tvoří rady. Proto na nich nelze trávit dlouhé minuty tak, jako to mnozí dělají v klidu domova.

První moment, kdy ale lze v klidu na toaletě strávit až deset minut, je hned po startu. Podle letušky je dobré jít na záchod hned, jak nad sedadlem zhasne upozornění o tom, že musíte být připoutáni. V tomto čase ještě většina pasažérů na toaletu jít nepotřebuje, takže právě toto může být ta nejvhodnější chvíle pro vás.

Druhá nejlepší chvíle je podle serveru NZHerald v okamžiku, kdy se začnou podávat drinky. Podle letušky jsou tehdy lidé tak nedočkaví, že úplně zapomenou na to, že potřebují jít na záchod.