Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pět uprchlíků znásilnilo mladíka v azylovém centru

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Stockholm – V jednom ze švédských azylových středisek došlo k dalšímu sexuálnímu útoku. Pět mužů bylo zadrženo za napadení teenagera. Informoval o tom server The Local.

Obětí nejnovějšího sexuálního útoku je mladík ve věku mezi 15 a 18 lety. K incidentu došlo v pobytovém zařízení pro uprchlíky Årjäng ve městě Värmland, blízko švédské hranice s Norskem.

Údajní násilníci byli zatčeni v neděli, po výslechu byli zadrženi ve vazbě. Mladík vypověděl, že ho muži napadli a vyhrožovali mu.

Podle místního listu Nya Wermlands-Tidningen byla policie přivolána v neděli krátce po šesté hodině večer, na místě zatkla pět mužů za pokus o znásilnění.

„Obvinění se nyní změnilo na sexuálního napadení s přitěžujícími okolnostmi, útok a vyhrožování," uvedl zástupce policie Bo Jansson. „Žádné další podrobnosti neznáme," dodal.

Ani v pondělí ráno neměla policie k dispozici žádné informace o totožnosti zatčených mužů, nemohla ani potvrdit, zda se jedná o obyvatele uprchlického centra.

Nejde o první podobný incident, podobných útoků je měsíčně hlášeno hned několik. Podle mnohých může za špatný stav fakt, že jsou střediska přeplněná.

Policie ve Švédsku si v posledních měsících stěžuje na zvýšenou pracovní zátěž v důsledku bezprecedentního počtu uprchlíků, kteří loni, přišli do země. Stoupl podle ní počet vražd, přepadení, znásilnění a nepokojů v azylových centrech v zemi, které vyvolávají velký zájem médií i veřejnosti.

Témata:  uprchlíci Švédsko policie Švédsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy