Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Noční vlci jsou nyní na Slovensku, brzy zamíří do Brna

Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci
Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci
Foto: nwrussia.info

Varšava/Moskva - Skupina motorkářů z ruského klubu Noční vlci přes odpor polských pohraničníků pronikla do schengenského prostoru a nachází se na Slovensku.

Zpravodajce agentury TASS to dnes řekl šéf bikerů Andrej Bobrovskij. Jak se na Slovensko dostali, odmítl upřesnit. "Je to tajemství," řekl podle TASS Bobrovskij a dodal, že v úterý zamíří do Brna. Ve městě se chtějí spojit s jinou skupinou motorkářů, která do Evropské unie pronikla již dříve.

Jde zřejmě o několik ruských bikerů, kteří podle ruských médií projeli do Polska už před oficiálním zahájením výpravy. Do kolony směřující do Berlína se navíc zapojili také motorkáři z Polska, Německa, Slovenska a České republiky. Tato skupina dnes podle TASS dorazila do polské Vratislavi. V úterý navštíví Osvětim a pak zamíří do Česka.

Motocyklistům, kteří měli z Ruska přes Bělorusko namířeno do Polska, tamní pohraničníci o víkendu nepovolili vjezd do země a zastavili je na polsko-běloruském přechodu Brest-Terespol. Moskva proti postupu polských úřadů podala diplomatický protest. Šéf Nočních vlků Alexandr Zaldostanov novinářům prozradil, že bikeři mají náhradní plán pro případ, že motorkáři narazí na polských hranicích na potíže.

Témata:  "konvoj ""Nočních vlků""" Slovensko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy