Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Venezuelský prezident Maduro musel uprchnout před sprškou vajec, kamenů a nadávek

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Venezuelský prezident Nicolás Maduro se poprvé objevil na veřejnosti od začátku nové vlny protestů v zemi stižené vleklou politickou krizí. Setkal se však s nečekaným odporem a musel utéct pře sprškou vajec.

Prezident na první veřejné vystoupení od začátku protestů vyrazil do města San Félix ve státě Bolívar, kde obvykle výrazně převládají stoupenci socialistů. Na akci, která byla připomínkou 200 let od místní bitvy během revoluce proti španělské nadvládě, se však setkal se zřídka vídaným odporem.

Přenos vysílala státní televize. Na dní má kontrolu prezident. Krátce poté, kdy komentátor mluvil o tom, jak "lid vyrazil do ulic podpořit prezidenta", přilétl směrem k Madurovi první předmět a televize divákům okamžitě nabídla záběr na sochu revolucionáře Simona Bolívara.

Video natočené prezidentovými oponenty však ukazuje, že prezident obklopený ochrankou ujížděl z akce vyprovázen záplavou vajec, kamení a hlasitými urážkami.

Policie podle zdrojů španělského listu zadržela pět lidí, opozice se však obává výraznější reakce. V minulém podobném případě, kdy na prezidenta v září zaútočili obyvatelé města Villa Rosa ve státě Nueva Esparta na severovýchodě země, zabavovala policie lidem mobilní telefony s nahrávkami události. Šéf webu Reporte Confidencial, který tehdy záznam z akce odvysílal, dnes sedí ve vězení.

Témata:  Nicolas Maduro Venezuela

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy