Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nelíbí se vám v Evropě? Jděte jinam, vzkazuje muslimským migrantům známý politik

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Berlín – Německý ministr financí Wolfgang Schäuble se velmi tvrdě vyjádřil na účet muslimských migrantů žijících v Evropě. Ve středu večer o problému mluvil na panelové diskuzi v Berlíně, vyznavačům islámu ve svém projevu poslal jasný vzkaz.

Schäuble udeřil na muslimské migranty. Jsou podle něj sice v Německu vítáni, dodal ale také, že „musí přijmout náš způsob života“. Jeho slova cituje server Politico.

Pokud se jim nelíbí evropské kultury, udělali migranti „špatné rozhodnutí“, když odešli žít na evropský kontinent, tvrdí ministr. „Jsou lepší místa na světě, kde můžete žít podle islámského práva, než je Evropa,“ dodal.

O nadcházejících francouzských prezidentských volbách ministr financí řekl, že Německo potřebuje „proevropskou Francii“. „Potřebujeme Francii, aby držela pohromadě Evropu,“ řekl a dodal, že doufá, že krajně pravicová kandidátka Marine Le Penová se nestane prezidentkou.

Už v úterý konzervativní politik řekl, že by hlasoval pro nezávislého kandidáta Emmanuela Macrona, kdyby byl Francouz.

Témata:  Wolfgang Schäuble Německo uprchlíci Islám muslimové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.