Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do redakce deníku Novaja Gazeta přišla obálka s bílým práškem neznámého původu

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Do redakce ruského opozičního listu Novaja Gazeta dnes přišla podezřelá obálka. Obsahovala bílý prášek neznámého původu.

Analýza prášku na místě neprokázala přítomnost nebezpečných látek, policie si ho však odvezla k dalšímu prozkoumání.

Deník v pátek napsal, že čelí výhrůžkám kvůli článku o údajném pronásledování homosexuálů v autonomním Čečensku. Rada Evropy dnes podle agentury Interfax zařadila Gazetu na seznam médií, kterým hrozí největší nebezpečí.

Rada Evropy v reakci na výhrůžky z řad představitelů čečenských duchovních zařadila list na seznam médií, kterým hrozí největší nebezpečí. Rozhodla se tak údajně na základě informací, které obdržela od partnerských organizací včetně amerického Výboru pro ochranu novinářů.

Podle mluvčí listu Naděždy Prusenkovové policie budovu redakce nemusela evakuovat, deník tak svůj provoz nepřerušil.

Adam Šachidov, poradce čečenského vládce Ramzana Kadyrova, minulý pátek na veřejném shromáždění asi 15.000 duchovních v Grozném označil redaktory a pracovníky Nové Gazety v přímém televizním přenosu za "nepřátele naší víry a naší vlasti". Podle redakce vybízel tak náboženské fanatiky k vraždám novinářů.

Témata:  novináři noviny a tisk Rusko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy