Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zázrak v Nairobi: Záchranáři vytáhli z trosek domu živou holčičku, uvězněná byla 4 dny

Vlajka Keni
Vlajka Keni
Foto: Pixabay

Nairobi - Zázračná záchrana - tak lze bezesporu označit nález živé holčičky v sutinách zříceného domu v Nairobi. Jeden a půlleté dítě přežilo pod troskami dlouhé čtyři dny.

Šestipodlažní budova s byty se po silných deštích zhroutila před čtyřmi dny. Stalo se tak v Nairobi v Keni. Neštěstí stálo život nejméně 22 lidí. To jsou ale jen ti, jejichž těla zatím záchranáři objevili. Desítky dalších jsou pod troskami a s ubývajícím časem slábne naděje, že by se je podařilo zachránit živé.

I přesto se takový zázrak podařil. Po čtyřech dnech se podařilo ze změti sutin vytáhnout malou holčičku. Byla sice dehydrovaná, ale jinak nezraněná. K ošetření byla převezena do nemocnice. Keňský červený kříž oznámil, že holčičku záchranáři našli ve čtyři hodiny místního času (tj. hodinu po půlnoci středoevropského). Dítě bylo zabalené v dece a leželo v kbelíku.

Dům, který se zřítil, byl určený k demolici. Jeho majitel Samuel Karanja Kamau byl včera zatčen, protože podle úřadů neměl povolení k pronajímání zchátralé budovy. Ta měla 119 pokojů a v mnoha z nich byli v době zřícení lidé. Prohledávání trosek nadále pokračuje.

Témata:  Keňa zřícené stavby

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy