Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko se zlobí: My jsme prohlášení proti KLDR nezablokovali

OSN
OSN
Foto: Pixabay

New York - Rusko v Radě bezpečnosti OSN podle CNN zablokovalo připravované prohlášení, které odsuzovalo raketové zkoušky KLDR. Podle Kremlu se ale nic takového nestalo

S odvoláním na nejmenované diplomaty o tom informovala zpravodajská televize CNN. Ruské zastoupení při OSN se však proti takovému líčení situace ohradilo s tím, že pouze žádalo o úpravu jazykové formy prohlášení, neboť z kontextu mírového řešení krize na Korejském poloostrově bylo mimo jiné vyškrtnuto spojení "prostřednictvím dialogu".

CNN spolu s dalšími americkými médii s odvoláním na diplomatické zdroje uvedla, že Američané s výjimkou Ruska získali pro odsuzující prohlášení podporu všech ostatních členů Rady bezpečnosti, a to i Číny, která je hlavním spojencem KLDR.

Moskva ale jakoukoli vinu odmítá s tím, že tvůrce textu prohlášení upozornila jen na to, že obsahuje formulaci, která nebyla předem dohodnutá. Rusko proto požádalo o návrat k dohodnuté formulaci a vyjádřilo ochotu v přípravě textu spolupracovat.

Témata:  OSN (Organizace spojených národů) Rusko Severní Korea

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy