Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neobvyklý případ v Německu: Policie zatkla zvrhlý pár, který zneužíval a vraždil ženy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Bielefeld - Neobvyklý případ v těchto dnech řeší německá policie. Pár z města Höxter v Severním Porýní-Vestfálsku je podezřelý, že ve svém domě zadržoval dvě ženy, které posléze zavraždil.

Dvojice podezřelých ve věku 47 a 46 let je nyní ve vazbě. Svou první známou oběť nalákala dvojice na inzerát k seznámení. Ženu (†41) pak podle policie pár v domě několik týdnů zadržoval a zneužíval. Není přitom jasné, proč oběť neutekla nebo se o to nepokusila, když byla opakovaně spatřena na ulici po boků svých trýznitelů. Žena nakonec podlehla zranění hlavy.

Druhou obětí se podle dnešního vyjádření policie stala již v roce 2014 žena (†23), jejíž tělo bývalí manželé nejprve zmrazili, a pak spálili. Prach z jejích ostatků následně rozsypali v okolí svého domu. Také tato žena se přitom někdy s dvojicí pachatelů objevila na ulici a navíc ze svého mobilního telefonu během zadržování posílala textové zprávy. Pár ji na určitý čas dokonce na úřadu v Höxteru oficiálně přihlásil k pobytu, aby ji po její smrti zase odhlásil.

Ani jednu z žen nedržel pár bývalých manželů podle policie ve zvláštní místnosti, ale žil s nimi víceméně společně.

Vyšetřovatelé mají podezření na to, že pár ve svém domě zneužíval i další ženy. Jednu z nich již identifikovali. Všechny oběti prý bývalí manželé vyhledali přes inzeráty v novinách, údajně přitom inzerovali i v Česku. Obviněný muž prý zneužíval i svojí partnerku, která se s ním na trýznění ostatních žen podílela. Muž vinu odmítá a připisuje ji své partnerce. Ta s policií spolupracuje.

Témata:  Německo vražda policie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy