reklama

"Dnes v 6:05 (v 5:05 SELČ) zemřela zraněná, která byla v kritickém stavu," uvedla zástupkyně petrohradského gubernátora Anna Mitjaninová podle agentury Interfax.

Útok v petrohradském metru se odehrál 3. dubna. Při explozi v jednom z vagónů zemřelo 15 lidí, včetně předpokládaného sebevražedného atentátníka. Tím je dvaadvacetiletý Akbaržon Džalilov, původem ze středoasijského Kyrgyzstánu, ale s ruským občanstvím.

Ruská kontrarozvědka FSB zadržela Akrama Azimova, bratra Abrora Azimova obviněného z podílu na bombovém útoku v petrohradském metru. Podezírá ho ze spoluviny. Podle agentury TASS byl Akram dnes zadržen v Moskvě. Agentura Interfax s odkazem na vlastní zdroj však napsala, že FSB Azimova do Moskvy deportovala z města Oš na jihu Kyrgyzstánu.

Mluvčí policie Svetla Petrenkovová uvedla, že muž měl u sebe při zadržení granát. Podle policie zajišťoval finanční prostředky pro přípravu teroristického útoku v Petrohradu. Na starosti prý měl i udržování komunikačního spojení s mezinárodními teroristickými organizacemi.