reklama

Novinářům dnes jeho pohled na volby připomněla mluvčí komise Mina Andreevová s tím, že v takovém případě podle něj musí být v zemi silné i proevropské síly.

"Ale je na francouzských voličích, aby vyjádřili svůj názor," upozornila mluvčí. Jménem komise odsoudila čtvrteční teroristický útok v centru Paříže.

Juncker se způsobem, který dnes jeho mluvčí připomněla, poprvé vyjádřil v polovině března v rozhovoru s německým listem Bild am Sonntag. V něm prohlásil, že ani zvolení Marine Le Penové francouzskou prezidentkou by nebylo koncem evropského projektu.

Policista, který přišel o život při čtvrtečním teroristickém útoku v Paříži, je dalším z mučedníků terorismu. Řekla to dnes kandidátka francouzských nacionalistů na prezidentskou funkci Marine Le Penová. Zároveň vyzvala současnou vládu, kterou soustavně obviňuje z nedostatku aktivity k zajištění bezpečnosti, k okamžitému vyhoštění migrantů s plným trestním rejstříkem.

"Válka, která je proti nám vedena, je nemilosrdná a neúprosná. Každý chápe, že ji nemůžeme prohrát," řekla Le Penová před novináři. Tento boj je podle ní veden s cílem podřídit zemi totalitní ideologii. "Jména těchto nových obětí se zařazují na dlouhý seznam mučedníků terorismu," dodala kandidátka, která má bezpečnost za jednu ze svých priorit v předvolební kampani.