Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kde se nakonec objevil premiér Jaceňuk? V Americe to nebylo

Arsenij Jaceňuk, ukrajinský předseda vlády
Arsenij Jaceňuk, ukrajinský předseda vlády
Foto: kmu.gov.ua **www.kmu.gov.ua**

Kyjev - Bývalý ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk se poprvé od svého odstoupení ukázal na veřejnosti Nebylo to v Latinské Americe, jak se původně spekulovalo, ale v Kyjevě.

V médiích se krátce po Jaceňukově rezignaci objevily informace o pohřešovaném expředsedovi vlády. Toho nikdo včetně jeho spolustraníků neviděl řadu dní.

Poslanec Serhij Kaplin dokonce uvedl, že Jaceňuk opustil Ukrajinu a nachází se v Latinské Americe, zřejmě v Argentině. Tisková mluvčí expremiéra Olga Lappo ale tuto informaci popřela a nyní tak učinil i sám někdejší premiér.

Na sociální síti totiž napsal, že se s celou rodinou sešel v Kyjevě a oslavili spolu velikonoce. Blahopřání zaslal také Ukrajincům.

Témata:  Arsenij Jaceňuk Ukrajina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.