Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud v JAR se začal zabývat žádostí ČR o vydání Krejčíře

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř
Foto: Reprofoto ČT

Johannesburg - Po mnohaletých odkladech se soud v Johannesburgu začal zabývat žádostí České republiky o vydání Radovana Krejčíře.

Informoval o tom jihoafrický portál EWN. Projednávání extradice dosud bránily jiné procesy s Krejčířem, který si již v JAR odpykává 35letý trest. Dnešní stání bylo odloženo, státní zástupce ale doufá, že případ bude uzavřen během několika měsíců.

Slyšení o extradici téměř deset let oddalovaly paralelní procesy s Krejčířem a četná odvolávání. Podle EWN sehrála roli i snaha médií zasahovat do kauzy.

Soud se dnes zabýval také obviněním Krejčíře z pokusu o útěk z vězení, ve kterém si má odsedět 35letý trest za podíl na pokusu o vraždu, únos a obchod s drogami. Také tato kauza byla odložena.

Krejčíř si u soudu opět stěžoval na špatné podmínky ve vězení, zejména na samovazbu, kterou označil za nelidskou.

Témata:  Radovan Krejčíř soudy Jihoafrická republika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.