Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další absurdní americká žaloba: Řetězec Starbucks dává do nápojů moc ledu

Starbucks Coffee
Starbucks Coffee
Foto: EuroZprávy.cz

Chicago - Absurdními žalobami jsou Spojené státy nechvalně proslulé a už je tady další případ. Nespokojená zákaznice zažalovala řetězec Starbucks za to, že do studených nápojů přidává příliš mnoho ledu. Za újmu žáda pět milionů dolarů.

Žena v žalobě k federálnímu soudu v Chicagu uvádí, že ledová káva i ledový čaj kvůli přílišnému množství ledu neobsahují inzerované množství nápoje. Jako příklad zmiňuje ledový čaj, který je prodáván v inzerovaném objemu 24 tekutých uncí (sedm decilitrů), ve skutečnosti má ale jen 14 uncí (4,1 decilitru).

"Reklamní praktiky společnosti Starbucks jsou vedeny s jasným úmyslem oklamat zákazníky," uvádí žaloba.

"O žalobě víme," sdělila mluvčí společnosti a dodala, že soudní pře nemá naději na úspěch. "Naši zákazníci chápou a očekávají, že led je základní součástí ledového nápoje. Pokud někdo není s přípravou spokojen, rádi mu nápoj nově připravíme," uvedl Starbucks.

Témata:  Starbucks Coffee USA kuriozity

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy