Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejhorší účast? Ale tady jsem nejlepší, brání se Babiš

Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Při poslaneckých interpelacích mají nejhorší účast ministr financí Andrej Babiš (ANO), ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD). Babiš to ale nenechal jen tak a vytáhl jiná data, kde s přehledem vítězí.

Statistika, kerou má k dispozici ČTK, uvádí účast ministrů při ústních interpelacích, které na ně byly směřovány od vzniku vlády do letošního 21. dubna. V nich je Babiš nejhorší a odůvodnil to tím, že na interpelace odpovídá písemně, protože je "někteří opoziční poslanci využívají k osobním útokům, interpelace opakují, i když dostali odpověď, a tím se (interpelace) občas mění na buzerace".

Podle materiálu nejhůř skončil Babiš, na kterého měli poslanci 31 interpelací, ministr financí se zúčastnil pouze deseti. Měl tak účast 32 procent. "Já musím pracovat, neflákám se," dodal Babiš.

Dnes ale přišel se zcela jinými čísly. Na sociální síti zveřejnil přehled vládních návrhů zákonů předložených k 2. květnu, kde s přehledem jeho resort vede. zatímco 40 jich už bylo schváleno a dalších 19 čeká, druhé v pořadí je ministerstvo průmyslu, které jich má schváleno jen 17 a 5 na schválení čeká. Resort vnitra a práce a sociálních věcí mají shodně po 16 schválených návrzích. Naopak nejhůře je na tom ministerstvo zahraničí, které má podle tabulky schváleno jen jeden návrh.

"V interpelacích jsem poslední, ale v zákonech první," dodal k tomu skromně Babiš.

Témata:  Andrej Babiš Ministerstvo financí České republiky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy