Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Le Penová už útočí na Macrona: Je slabý, před islámským terorismem nás neochrání

Marine Le Penová v Praze | autor: Facebookový profil političky
Marine Le Penová v Praze | autor: Facebookový profil političky
Foto: Facebook

Paříž - Marine Le Penová, kandidátka krajní pravice na post prezidentky Francii, už zaútočila na svého soupeře, centristu Emmanuela Macrona. Zkritizovala ale i umírněnou pravici.

"Chci se sejít s Francouzi a zaměřit jejich pozornost na důležitá témata, k nimž patří islámský terorismus. Přinejmenším lze říci, že pan Macron je vůči němu slabý. Máme tady někoho, kdo kandiduje v prezidentských volbách a nemá program na ochranu francouzského lidu před islámským terorismem," prohlásila Le Penová před novináři.

Druhé kolo, které se bude konat 7. května, bude podle ní referendem o "nekontrolované globalizaci".

Její poradce Florian Philippot v rozhovoru s televizí BFM TV prohlásil, že Macron "není vlastenec". "Prodal národní společnosti, kritizoval francouzskou kulturu," řekl o Macronovi. Označil bývalého bankéře za arogantního.

Le Penová také zaútočila na "klasickou" francouzskou pravici. Podle ní první kolo voleb ukázalo, že už ji nikdo nechce, a tato skupina se nyní snaží stmelit kolem Macrona. "Chce se mi skoro říci tím lépe," prohlásila Le Penová.

Témata:  Marine Le Pen Emmanuel Macron volby ve Francii 1 Francie

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.