Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krejčíř stane znovu před soudem, objevilo se nové svědectví

Radovan Krejčíř
Radovan Krejčíř
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Johannesburg - Začátek dalšího procesu, v němž je mezi obžalovanými i český občan Radovan Krejčíř, byl dnes v Jihoafrické republice odročen na středu kvůli novým důkazům.

Oznámil to jihoafrický server news24. Krejčíř a další čtyři osoby budou souzeny v souvislosti s vraždou podnikatele libanonského původu Sama Issy.

Pětice se dnes v přísně střežené soudní síni objevila jen krátce. Soudce Winston Msimeki jednání o den odročil, když prokuratura předložila prohlášení o novém svědectví. Msimeki dal obhajobě čas na konzultace s klienty.

Podle news24 měl Krejčíř řetězy na nohou a ruce v želízkách připoutané k opasku. Vypadal klidný a hovořil s ostatními obžalovanými.

Issa byl zastřelen 12. října 2013, když čekal v autě na křižovatce. Policie na místě našla 30 nábojnic.

Témata:  Radovan Krejčíř Jihoafrická republika

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy