Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cruz ostře o Trumpovi: Je to patologický lhář a narcista

Cruz, Ted (kandidát na prezidenta USA)
Cruz, Ted (kandidát na prezidenta USA)
Foto: Gage Skidmore

New York - Útoky proti svému soupeři Donaldu Trumpovi dnes vystupňoval Ted Cruz. Po otevření volebních místností pro primárky v Indianě Cruz označil Trumpa za patologického lháře a narcisistu.

Rozhořčení konzervativního texaského senátora, který už ztratil naději na zisk většiny hlasů potřebných k nominaci, ale z boje neodstoupil, vyvolal Trumpův útok na Cruzova otce Rafaela. Newyorský magnát dal v televizi Fox News Rafaela Cruze do souvislosti s Lee Harveyem Oswaldem, vrahem prezidenta Johna Kennedyho. Odkázal přitom na zprávu v bulvárním deníku National Enquirer, že Cruz starší byl zachycen na fotografii, jak Oswaldovi v roce 1963 předává leták podporující komunistickou Kubu.

"Víte, že jeho otec byl s Lee Harveyem Oswaldem ještě předtím, než Oswalda zastřelili... Co to znamená? Těsně před zastřelením a nikdo o tom nemluví," prohlásil v televizi Trump. Lee Harvey Oswald byl po atentátu z listopadu 1963 označen za vraha prezidenta Kennedyho. Dva dny po jeho zadržení ho během převozu do věznice zastřelil Jack Ruby.

"Řeknu vám, co si doopravdy myslím o Donaldu Trumpovi. Ten člověk je patologický lhář. Nerozlišuje mezi pravdou a lží. Lživé je prakticky každé slovo, které vypustí z úst. A jeho taktikou je vinit ze lží ostatní," prohlásil Cruz.

Témata:  Donald Trump Ted Cruz

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy