Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ivanka Trumpová zavítala do Německa, její návštěvu doprovázejí rozporuplné názory

Ivanka Trumpová
Ivanka Trumpová
Foto: ivankatrump.com

Berlín - Rozporuplné názory doprovázejí návštěvu Ivanky Trumpové v Německu, kde se účastní setkání významných představitelek zemí G20. Sama prezidentova dcera před cestou do Berlína vzkázala, že se jede do Německa učit. Inspirovat se chce zejména zdejším vzdělávacím systémem.

"Jsem jediný, komu to přijde zcela absurdní, že kancléřka teď dělá zahraniční politiku s dcerou Donalda Trumpa?," ptá se na twitteru například poslanec sociální demokracie Lars Klingbeil.

Právě šéfka německé vlády Angela Merkelová Ivanku Trumpovou do Berlína pozvala.

O tom, že by mezi ně měla patřit i Trumpová, rozhodně není přesvědčena komentátorka serveru zpravodajské televize n-tv Sabine Oelmannová. Táže se, jaká je vlastně kvalifikace Trumpové, aby byla poradkyní v Bílém domě, a odpovídá si, že tou nejdůležitější je fakt, že je dcerou svého otce.

"To je bezvadné upřednostňování příbuzných a facka ženám, které by si práci Ivanky tisíckrát více zasloužily nebo se k ní vypracovaly a které by ji dělaly lépe," míní.

"Výsledky summitu W20 budou koneckonců předány jako doporučení šéfům vlád zemí G20. Co mezi nimi může být? Jak svého tatínka poprosit o práci?," táže se také Oelmannová.

Témata:  Německo ženy G20 Ivanka Trumpová Angela Merkelová

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy