Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Selfie opět zabíjelo, muž vypadl při pořizování autoportrétu z balkónu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Moskva - Pořizování selfie nezřídka končí smrtelným úrazem. Autoportrét se stal osudným Moskvanovi (30), který v opilosti neodolal touze zvěčnit sám sebe na zábradlí balkonu ve 20. patře.

"Muž, který chtěl vyfotit sám sebe v extrémní výšce, podlehl na místě těžkým zraněním," uvedli policisté podle serveru Newsru.com.

Nejde o ojedinělý případ. Na počátku března skončil v petrohradské nemocnici s těžkými zraněními muž, který se v honbě za selfie zřítil ze střechy kostela. Třináctiletá školačka v Tule spadla ze střechy devítipodlažní budovy, když při focení se spolužačkami zakopla o kabel.

Ruské ministerstvo vnitra loni v létě zahájilo osvětovou kampaň "Bezpečné selfie" poté, co od počátku roku nejméně deset Rusů přišlo při pořizování takových snímků o život a další stovka utrpěla zranění.

Za každým z varováním stál tragický případ ze skutečného života. Například mladá žena z Moskvy se vážně zranila, když si fotila selfie s pistolí v ruce a střelila se přitom do hlavy. Elektrický proud usmrtil mladíka z Rjazaňské oblasti, který se chtěl vyfotit na střeše vlaku.

Úřady také nabídly psychologickou pomoc lidem, kteří se stali závislými na selfie.

Témata:  selfie Rusko mobily

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy